Skip links
Home » Inhoud van afvalcontainers: welke soort en afmeting container heeft u nodig?

Inhoud van afvalcontainers: welke soort en afmeting container heeft u nodig?

Inhoud afvalcontainer - MDK Containers

Inhoud van afvalcontainers: welke soort en afmeting container heeft u nodig?

Bij het huren van een afvalcontainer tijdens uw klus heeft u keuze uit tal van puinbakken. Belangrijk bij het kiezen van de juiste is het soort afval dat u heeft. Wij zetten op een rij welk afval in welke container mag. Zo weet u mede door de inhoud van de afvalcontainer welke soort en afmeting u nodig heeft.

Wat is de inhoud van mijn afvalcontainer?

Bepaal voor u aan de verbouwing begint met welk type afval u uw container vult. De inhoud van de afvalcontainer speelt namelijk een grote rol in de keuze voor een puinbak. Schoon puin, tuinhout, bouwafval, grofvuil, en ga zo maar door: aan de hand van het type afval bepaalt u welke soort en afmeting container u nodig heeft.

We benadrukken niet voor niets dat de inhoud van uw afvalcontainer belangrijk is. U kunt namelijk een boete op de deurmat krijgen wanneer u verkeerde materialen in de container doet. Check dus goed wat voor soort afval u heeft.

Ook MDK Containers heeft een groot aanbod aan puinbakken. We zetten op een rij welke en wat de inhoud van die afvalcontainers mag zijn:

 • Bouw- en sloopafval
  In deze container mag bijvoorbeeld wel grofvuil, puin, gips, hout, metalen, papier/karton, plastics, kunststoffen en huisraad. Maar dingen als golfplaten, dakleer, organisch afval en matrassen mogen niet. Lees hier de volledige lijst.
 • Schoon puin
  Onder andere betonpuin, wand- en vloertegels, stenen of dakpannen mogen in dit type container. Maar asfalt, schoorsteenpuin, hout, plastic, papier en bedrijfsafval mogen zoal niet. Lees hier de volledige lijst.
 • Hout
  In deze container mag u bijvoorbeeld wel geperst hout, hardhout, geplastificeerde houtsoorten, geverfd hout en deuren of kozijnen zonder glas en aluminium doen. Het hout mag spijkers en schroeven bevatten. Maar dingen als snoeihout, boomstronken, bielzen of hout dat lang onder water gestaan heeft mogen niet. Lees hier de volledige lijst.
 • Tuinhout
  In deze container is het toegestaan om onder andere geperst hout, hardhout, geverfd hout en deuren of kozijnen te doen. Maar deze dingen mogen bijvoorbeeld niet: boomstammen, geïmpregneerde houtsoorten, aangerot hout of bedrijfsafvalstoffen. Lees hier de volledige lijst.

Een paar dingen mogen nooit in een container. Denk aan koel- en vrieskasten door de chemische vloeistoffen of accu’s door de irriterende stoffen. Ook rubberen autobanden zijn een no-go.

 • Tuin- en plantsoenafval
  In deze container mag bijvoorbeeld wel blad, boomstammen, stobben, planten en snoeihout. Maar wat er niet in mag: groente- en fruitafval, puin, bewerkt hout en meer. Lees hier de volledige lijst.
 • Grond (schoon)
  Zand, aarde, grond, klei en kort gemaaide graszoden mogen wel in deze container. Zaken als vervuilde grond, bedrijfsafval en gevaarlijk afval mogen niet. Lees hier de volledige lijst.
 • Dakafval (gemend)
  In deze container mag bijvoorbeeld wel grofvuil, puin, gips, hout, metalen en huisraad. Zaken als golfplaten, dakleer, bitumen, dakring met aanklevend materiaal en grond/veegvuil mogen niet. Lees hier de volledige lijst.
 • Huisraad/grofvuil
  Huisraad, grofvuil, beton, hout, plastic en kunststoffen zijn zaken die wel in deze container mogen. Maar golfplaten, organisch afval, poetslappen, witgoed/bruingoed en matrassen mogen bijvoorbeeld niet. Lees hier de volledige lijst.

Welke afmetingen heb ik nodig voor mijn afvalcontainer?

Nu u weet wat de inhoud van de afvalcontainer is, kunt u een afmeting kiezen. MDK Containers heeft verschillende kleine afvalcontainers en forse puinbakken klaarstaan. Onze afvalcontainers gaan van afmetingen van 2 m3, een puinbak die op een parkeerplaats past, tot 40 m3. Ook kunt u kiezen tussen een open of gesloten container. Let er altijd op dat u de container niet te vol gooit: maximaal twintig centimeter boven de rand.

Ik heb een afvalcontainer nodig.
Bekijk het aanbod van MDK Containers