Skip links

Home » Containers » Afvalcontainers

Afvalcontainer huren in heel Nederland

Puinverzameling en puinverwerking regelt u handig met het huren van een afvalcontainer via MDK Containers. Het huren van een afvalcontainer gaat eenvoudig en vlug via onze site. Kies welke afvalsoort u wilt afvoeren en welke maten afvalcontainer(s) u nodig heeft. We hebben verschillende soorten afvalcontainers klaarstaan en halen volle containers ook weer op.

Soort afval
Inhoud

Een afvalcontainer huren in heel Nederland

Wilt u een afvalcontainer huren voor uw verbouwing of klus? Huur gemakkelijk een container via MDK Containers. Kies welke afvalsoort u wilt afvoeren en welke maten container(s) u nodig heeft. We hebben diverse afvalcontainers in huis, zoals een grondafval container of containers voor bouwafval. MDK levert grote en kleine containers. We hebben verschillende soorten afvalcontainers klaarstaan en halen volle containers ook weer op.

Bouwafval kan uit verschillende soorten afval bestaan. Daarom hebben we bijvoorbeeld afvalcontainers voor bouwafval (puinafval)/container voor gemengd afval, schoon puin, tuinafval, dakafval en huisraad/grofvuil. Zo is een bouwafval container huren geen probleem. Ook hebben we diverse maten afvalcontainers: van kleine containers van 2m3 en 3m3 tot afvalcontainers van maten als een 15m3 grond container en 40m3 afvalcontainer. Op deze manier hebben wij altijd de juiste afvalcontainer klaarstaan om te huren, wat uw klus ook is: zowel voor de hele verbouwing van uw woning waar een forse afvalcontainer voor nodig is of een vernieuwing van bijvoorbeeld alleen de badkamer waar een kleine container voldoet. Bekijk snel welke opties afvalcontainers wij hebben klaarstaan.

De juiste afvalcontainer huren voor uw klus

Voordat u aan de verbouwing begint, is het belangrijk om te bepalen welk soort afval u in uw container gaat doen. De aard van het afval is namelijk cruciaal bij het kiezen van de juiste puinbak. Of het nu gaat om schoon puin, tuinhout, bouwafval of grofvuil, op basis van het type afval kunt u de geschikte soort en grootte van de container bepalen die u nodig heeft.

MDK Containers biedt een uitgebreid assortiment aan puinbakken. Hieronder worden de verschillende typen containers beschreven, samen met de toegestane inhoud:

Bouw- en sloopafval:

  • Toegestane items: grofvuil, puin, gips, hout, metalen, papier/karton, plastics, kunststoffen, en huisraad.
  • Niet toegestaan: golfplaten, dakleer, organisch afval, en matrassen.

Schoon puin:

  • Toegestane items: betonpuin, wand- en vloertegels, stenen, of dakpannen.
  • Niet toegestaan: asfalt, schoorsteenpuin, hout, plastic, papier, en bedrijfsafval.

Hout:

  • Toegestane items: geperst hout, hardhout, geplastificeerde houtsoorten, geverfd hout, deuren, of kozijnen zonder glas en aluminium (met spijkers en schroeven).
  • Niet toegestaan: snoeihout, boomstronken, bielzen, en hout dat lang onder water heeft gestaan.

Tuinhout:

  • Toegestane items: geperst hout, hardhout, geverfd hout, deuren, of kozijnen.
  • Niet toegestaan: boomstammen, geïmpregneerde houtsoorten, aangerot hout, of bedrijfsafvalstoffen.

Tuin- en plantsoenafval:

  • Toegestane items: blad, boomstammen, stobben, planten, en snoeihout.
  • Niet toegestaan: groente- en fruitafval, puin, bewerkt hout, en meer.

Grond (schoon):

  • Toegestane items: zand, aarde, grond, klei, en kort gemaaide graszoden.
  • Niet toegestaan: vervuilde grond, bedrijfsafval, en gevaarlijk afval.

Dakafval (gemengd):

  • Toegestane items: grofvuil, puin, gips, hout, metalen, en huisraad.
  • Niet toegestaan: golfplaten, dakleer, bitumen, dakring met aanklevend materiaal, en grond/veegvuil.

Huisraad/grofvuil:

  • Toegestane items: huisraad, grofvuil, beton, hout, plastic, en kunststoffen.
  • Niet toegestaan: golfplaten, organisch afval, poetslappen, witgoed/bruingoed, en matrassen.

Sommige items dienen absoluut niet in een container te worden geplaatst. Denk hierbij aan koel- en vrieskasten vanwege de aanwezigheid van chemische vloeistoffen, accu’s vanwege irriterende stoffen, en ook rubberen autobanden zijn niet toegestaan.

Het juiste formaat container huren

Nu u op de hoogte bent van de inhoud van de afvalcontainer, heeft u de mogelijkheid om een geschikte afmeting te kiezen. MDK Containers biedt diverse kleinere afvalcontainers en grotere puinbakken aan. Onze afvalcontainers variëren in grootte, beginnend bij 2m3, geschikt voor een parkeerplaats, tot 40m3. Bovendien kunt u kiezen tussen een open of gesloten container. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat u de container niet te vol stopt; houd het niveau maximaal twintig centimeter onder de rand.