Skip links
Home » Waarom tuingrond kopen voor de tuin een goed idee is

Waarom tuingrond kopen voor de tuin een goed idee is

Tuingrond-kopen-1024x683-min

Waarom tuingrond kopen voor de tuin een goed idee is

Bent u de tegels in de tuin zat? Wilt u meer leven en groen in uw achtertuin? Door het kopen van tuingrond legt u de basis voor een tuin bomvol gras, planten en bloemen. MDK Containers zet de voordelen van een groene tuin op een rij.

Waarom is tuingrond kopen een goede optie voor mijn tuin?

Tuingrond is het fundament voor een tuin vol leven: planten, bloemen en allerlei insecten. Door met tuingrond een grasveld aan te leggen of planten en bloemen neer te zetten, helpt u de natuur een handje en geniet u heerlijk van een natuurlijke tuin. Goede grond is essentieel voor het groene leven in uw tuin. Tuingrond kopen bij MDK Containers is eenvoudig en voordelig. Zo heeft u binnen no-time een natuurlijke en groene voor- of achtertuin.

Tuinaarde is anders dan potgrond. Het is zwaarder, bevat veel organische stoffen, maar minder poriën dan potgrond. In potgrond zit voeding voor planten die in de pot staan. Tuinaarde heeft een relatief hoge zuurgraad, waardoor dat type aarde niet geschikt is voor planten in potten of bakken.

Waarom is tuingrond kopen voor groen en de tegels vervangen in uw tuin een goed idee? De voordelen zijn groot, zowel voor de natuur als voor u:

 • U krijgt een natuurlijke tuin
  De tuin is een heerlijke plek om bij te komen. Vooral in de lente en zomer hechten we veel waarde aan die vierkante meters. U wilt zo optimaal mogelijk van de plek genieten. In de natuur komt men vaak helemaal tot rust. Hoe fijn is het datzelfde gevoel te krijgen in uw eigen tuin? Groen maakt daar een groot onderdeel van uit.
 • U doet er de natuur een groot plezier mee
  Niet voor niets wordt vaak geroepen die tegels zo snel mogelijk in te ruilen voor natuurlijke planten. Een achtertuin is een eigen ecosysteem vol vogels, insecten en ander leven. Planten en bloemen spelen daar een cruciale rol in. Met een tuin vol groen doet u de vogels, vlinders en bijen in uw omgeving een groot plezier.
 • Het regenwater wordt beter afgevoerd
  Naast oog voor de natuur, speelt uw eigen comfort natuurlijk ook mee. Met een hoop tegels kan na een flinke regenbui de tuin helemaal blank staan: het water kan geen kant op. Door tuingrond te kopen en groen aan te leggen, wordt regenwater veel beter afgevoerd.
 • De hitte blijft niet boven de tegels hangen
  Op warme zomerdagen blijft de hitte boven tegels hangen. Dat kan zorgen voor zogenaamde hittestress. In stedelijke gebieden kan het daardoor soms enkele graden warmer zijn dan in gebieden met meer groen. Juist op dagen dat de mussen al van de daken vallen, wilt u het zo koel mogelijk hebben: de tuin draagt daaraan bij.

De nadelen van een betegelde tuin

Een reden waarom men er vaak voor kiest tegels in de voor- of achtertuin te leggen, is weinig onderhoud. Schijn bedriegt echter nog weleens. Er zitten namelijk een paar nadelen aan een betegelde tuin.

 • U heeft een goede ondergrond nodig
  Om tegels netjes en recht in de tuin te krijgen, is een goede, egale ondergrond nodig. Zo moet u bijvoorbeeld ophoogzand aanschaffen. Verzakking of wateroverlast kunnen bovendien een risico zijn bij een betegelde tuin als de (onder)grond niet goed afgewerkt is.
 • Ook tegels hebben onderhoud nodig
  De tegels liggen in de tuin. Nu hoeft u er de komende jaren niet meer naar om te kijken. Helaas werkt het vaak niet zo. Aanslag, mos en onkruid zorgen ervoor dat u de tuin toch om de zoveel tijd flink onder handen moet nemen: tegels vegen, schoonmaken en het onkruid verwijderen.

Hoe u de tuin inricht is helemaal aan u. Slim is om hem zo in te richten dat u volop kunt genieten van uw tuin, maar er niet elke week onderhoud aan hebt. Wist u bijvoorbeeld dat het helemaal niet nodig is alle blaadjes de tuin uit te halen? U stimuleert juist de natuur haar werk te laten doen door de bladeren te laten liggen. Een dood blad vergaat namelijk door het leven in de bodem en wordt dan weer voeding voor de planten die er staan.

Tuingrond kopen bij MDK Containers

Tuingrond kopen voor in uw tuin kan eenvoudig en snel via MDK Containers. Wij leveren de tuingrond graag bij u af, maar u kunt ook bij ons langskomen om de grond zelf af te halen. Bestel de tuingrond via onze website en geniet binnen korte tijd al van uw groene tuin.

Ik wil genieten van een groene tuin.
MDK Containers levert de grond voor uw tuin