Skip links
Home » Tuingrind kopen: waarom grind een aanvulling is voor uw tuin

Tuingrind kopen: waarom grind een aanvulling is voor uw tuin

Tuingrind kopen - MDK Containers

Tuingrind kopen: waarom grind een aanvulling is voor uw tuin

Bij een verhuizing of grondige verbouwing van uw huis mag de tuin niet ontbreken. Kiest u voor tegels, gras, aarde of misschien wel grind als ondergrond? We leggen uit wat de voordelen zijn van tuingrind kopen en vertellen waar u op moet letten bij dit materiaal.

Wat zijn de voordelen van tuingrind?

Niet voor niets heeft een flink aantal mensen de tuin vol liggen met grind. De kleine steentjes brengen namelijk vele voordelen met zich mee.

 • Tuingrind zorgt voor een mooie en stijlvolle uitstraling
  Grind ziet er verzorgd en natuurlijk uit. De steentjes passen in verschillende stijlen voor tuinen. Zowel in een klassieke achtertuin als in een moderne inrichting is grind een mooie basis. Bovendien is combineren met grind geen probleem: de bodem matcht mooi met veel kleuren en meubels.
 • Het is goedkoop en makkelijk aan te leggen
  Een tuin met grote hoeveelheden grind kost geen fortuin: het materiaal is relatief goedkoop. Verder is het aanleggen van de bouwstof geen moeilijk karwei. Ook zonder groene vingers is de klus zo geklaard.
 • Het materiaal is makkelijk in onderhoud
  Nog een reden om tuingrind te kopen is het makkelijke onderhoud. Waar tegels af en toe een flinke schoonmaakbeurt nodig hebben, vraagt grind om weinig onderhoud. Een paar keer met de hark door de tuin heen zorgt weer voor een frisse uitstraling. Zien de steentjes toch wat verweerd? Vervang dan eenvoudig de toplaag.
 • Grind kan op alle plekken in uw tuin
  Waar het met tegels soms erg passen en meten kan zijn, passen de kleine steentjes werkelijk overal. Precisiewerk kunt u achterwege laten met dit materiaal: grind past op alle plekken in uw tuin.

Grind is drukvast. Dat maakt het ook een goede bodem voor bijvoorbeeld een parkeerplaats of oprit. Het gebruik van splitplaten om de druk te verdelen vermindert het eventuele gruizen.

 • De grondstof laat water door
  Een herkenbaar probleem voor mensen met een tuin vol tegels: bij een flinke regenbui staat de achtertuin helemaal blank. Dat voorkomt u met het kopen van tuingrind. Door de ruimte tussen de korrels heeft u geen last van plassen in de ruin na regen. Zo blijft uw tuin begaanbaar en verbetert u ook nog eens de drainage in de straat waarbij het riool ontlast wordt. Dat maakt tuingrind een veel milieuvriendelijkere optie dan tegels of bestrating.
 • Tuingrind is herbruikbaar
  Een tuin gaat vaak een hele tijd mee. Maar mocht u het weer tijd vinden voor een renovatie, komt het tuingrind ook een tweede keer van pas. Pak de kruiwagen erbij, schep het grind uit de tuin en leg het neer op de plek waar u het wilt hebben. Geen nieuwe materialen nodig.

Waar moet u op letten bij het gebruik van tuingrind?

Ren niet halsoverkop naar de bouwmarkt of gooi met twee klikken een flinke lading grind in uw online winkelmand: u moet met een aantal dingen rekening houden bij het kopen van tuingrind.

 • Grind is onkruidgevoelig
  Aangezien grind losse steentjes zijn heeft onkruid weinig weerstand om de groei tegen te gaan. Ook bladeren en ander tuinafval als takjes kunnen bij grind moeilijk weg te krijgen zijn.

Het onkruidprobleem is echter prima te voorkomen door een worteldoek te gebruiken. Bladeren harkt u zo weg door met een bladhark door de tuin te gaan.

 • Grind ligt erg los
  Het voordeel dat grind makkelijk te plaatsen en bewerken is, brengt het nadeel met zich mee dat de korrels alle kanten op schieten aangezien ze makkelijk verplaatsen. Steentjes verplaatsen zich eenvoudig door bijvoorbeeld autobanden, schoenen en nieuwsgierige kinderen. Kale plekken in het grindpad of de oprit voorkomt u daarom moeilijk. Bovendien staan meubels niet altijd stevig met tuingrind als ondergrond.

Tuingrind kopen in Utrecht bij MDK Containers

MDK Containers biedt naast ook allerlei bouwmaterialen voor de omgeving. Tuingrind kopen doet u bij ons snel en gemakkelijk online. Wij leveren het grind bij u af of u kunt langskomen om het materiaal op te halen.

Tuingrind past perfect in mijn tuin.
Koop eenvoudig tuingrind