Skip links
Home » Schone container: tips voor het reinigen van uw container

Schone container: tips voor het reinigen van uw container

Schone container - MDK Containers

Schone container: tips voor het reinigen van uw container

U huurt een (rol)container voor uw bedrijf of woning. Het liefst vermijden we de taak, maar de container schoonmaken is helaas noodzakelijk. Zo voorkomt u onder andere vieze geuren. Hoe u dat het beste aanpakt? Dit zijn onze tips voor een schone container.

Rolcontainer schoonmaken tegen nare geuren

Iedere keer als u de rolcontainer openmaakt, kunt u last hebben van het feit dat uw container schoonmaken broodnodig is. Viezigheid, nare luchtjes of zelfs maden: in een rolcontainer komt u van alles tegen wanneer u deze niet (goed) schoonmaakt. Bovendien geldt: hoe langer u wacht, hoe erger die viezigheid wordt. Elke week de container binnenste buiten keren is niet nodig, maar om de zoveel tijd een borstel en een sopje erdoorheen kan geen kwaad.

Voorkom viezigheid door bijvoorbeeld oude kranten op de bodem van uw container te leggen. Een laagje stro kan ook. Zo plakt het afval niet vast aan de bodem.

 

Hoe maakt u een rolcontainer schoon?

Gelukkig is het schoonmaken van een (rol)container niet moeilijk. Pak er wat (groene) zeep, een borstel en water bij en u heeft binnen de kortste keren een schone container staan.

 1. Pak alles bij de hand wat u nodig heeft
  Het eerste is uiteraard de container zelf. Ga daarna op zoek naar de juiste schoonmaakspullen: een borstel, zeep en warm water (met een tuinslang). Ook is een verhoging handig zodat u goed bij de binnenkant van de container kunt.
 2. Spuit de container eerst schoon met water
  Stap één is zorgen dat het grove vuil uit de puinbak is. Spuit de container schoon met een slang of gooi er als eerste een paar emmers water in.
 3. Ga aan de slag met de zeep en borstel
  Wanneer de container zo goed als leeg is, is het tijd voor het echte schoonmaakwerk. Gooi (groene) zeep in de container en verdeel deze over de hele bak. Laat het even intrekken en pak dan de borstel erbij. Bij het schrobben mag u best wat kracht zetten zodat de container grondig schoongemaakt is. Spoel de bak daarna weer af.

Check daarbij of de container een tap heeft om hem leeg te laten lopen, dat scheelt een hoop gehannes.

 1. Laat het goed drogen
  De laatste stap: laat de container drogen. En laat hem goed drogen. Wanneer een rolcontainer nog nat is, krijgt u snel te maken met schimmelvorming. Pas als de bak helemaal droog is, kunt u deze weer vullen.

 

Een vieze container voorkomen

Om deze klus voortaan minder vaak te hoeven uitvoeren, is viezigheid voorkomen belangrijk. Zo blijft de container langer schoon en bent u minder tijd kwijt aan het reinigen van de bak. Een paar tips om viezigheid bij een schone container te voorkomen:

 • Zet de container op een handige plek
  Zeker in de zomer is dit het verschil tussen een stinkende bak vol vuil en een schone container. Zet de bak in de zomer in de schaduw en voorkom nare geuren. In de winter is een beschutte plek of binnen juist slimmer. Zo blijft de container droog als het regent en vriest afval niet vast aan de bak.
 • Kijk uit met nat afval en verpakkingen
  Nat afval en verpakkingen zijn een broedplaats voor bijvoorbeeld vliegen en maden. Laat nat afval zoveel mogelijk uitlekken, hetzelfde geldt voor etensresten. Verpak etensresten in oude kranten om rotting tegen te gaan en maak verpakkingen zo ver mogelijk schoon door ze af te spoelen.
 • Ventileer
  Om ongedierte af te wenden is het beter de deksel van de container een stukje open te laten. Een oplossing is een stokje ertussen. Zo droogt het afval sneller en vriest het niet vast in de winter.

 

Het assortiment rolcontainers van MDK Containers

MDK Containers heeft allerlei rolcontainers klaarstaan. Neem een kijkje op de website en bestel de rolcontainer passend bij uw vraag.

Makkelijk en snel een rolcontainer huren