Skip links
Home » Huisraad opruimen: waarom een container handig is voor het afvoeren

Huisraad opruimen: waarom een container handig is voor het afvoeren

Huisraad opruimen

Huisraad opruimen: waarom een container handig is voor het afvoeren

Een verhuizing of verbouwing is vaak het ideale moment om overbodige spullen op te ruimen. Uiteindelijk zit u met bergen aan huisraad: wat moet u ermee doen bij het opruimen? Een optie om ervan af te komen is een container huren.  

Wat is huisraad?

Onder huisraad vallen alle spullen in huis. Denk aan dingen als meubels, apparatuur of decoraties. Tijdens het opruimen voor een verhuizing of verbouwing komt u altijd spullen tegen die u niet meer nodig heeft. Die spullen opruimen wordt ook wel ‘ontspullen’ genoemd. U haalt dan overbodige spullen weg uit uw woning.

Rommel zorgt namelijk vaak voor stress. Een overvolle kledingkast, een zolder vol met oud meubilair of keukenkastjes met kapot apparatuur: als u het tegenkomt in huis roept het vaak irritatie op. Wanneer u al die spullen wegdoet, levert dat meer rust op. Bovendien kunt u er een leuk zakcentje mee verdienen. Verder is een minimalistische levensstijl beter voor het milieu: u heeft minder spullen nodig en koopt daarom ook minder.

Wat te doen met huisraad?

U heeft een hoop huisraad bij elkaar verzamelt en vraagt u af wat u ermee moet doen. MDK Containers zet een paar opties voor u op een rij:

1. De spullen weggeven of verkopen

Heeft u veel spullen over die nog in goede staat zijn? Weggooien is dan zonde. Vraag rond in de familie of iemand nog op zoek is naar bijvoorbeeld uw antieke stoel. Als dat niets oplevert kunt u ook een bericht plaatsen in Facebook-groepen of op Marktplaats. Kijk of u er nog een kleine prijs voor terug wil, of dat de spullen gratis weg mogen. Zet daar bijvoorbeeld bij dat mensen de spullen zelf op moeten halen. Dat vraagt wel om wat meer inspanningen, zo moet u thuis zijn voor het ophalen.

2. Het huisraad naar de kringloop brengen

Wilt u het huisraad opruimen, maar zijn er geen gegadigden? U kunt de spullen ook naar een kringloopwinkel brengen. U doneert dan de spullen, zodat mensen die zoeken naar tweedehands spullen ze nog een nieuw leven kunnen geven. Op die manier bent u ook nog eens goed bezig voor het milieu.

3. Het huisraad wegdoen

Zijn bovenstaande opties niet van toepassing voor u? Of zijn de spullen kapot of erg versleten? Dan zit er niets anders op dan het huisraad definitief weggooien. De kans is groot dat al de spullen niet in uw eigen kliko passen. Welke opties heeft u nog meer bij het opruimen van huisraad?

  • Een ritje naar de milieustraat
    Naar de milieustraat rijden om het huisraad op te ruimen is vaak gratis. Check dat echter altijd even goed bij uw gemeente. Bij de milieustraat kunt u uw spullen weggooien door ze in de juiste containers te gooien. Nadelen zijn echter dat het vaak druk is bij de milieustraat, vooral in het weekend, waardoor u langer moet wachten. Ook kan de rit ernaartoe een hele uitdaging zijn als u zelf geen of niet de juiste auto heeft. U moet dan op zoek naar het juiste vervoer bij het opruimen van uw huisraad.
  • Een container huren voor het huisraad
    Wanneer een rit naar de milieustraat niet uw voorkeur heeft, kunt u een container huren voor het huisraad. Dit is een van de makkelijkste manieren bij het opruimen van uw huisraad. We zetten de container voor uw deur, u doet uw huisraad erin, en wij halen de puinbak weer op. De spullen gaan naar de verwerker, waar ze gerecycled worden tot nieuwe grondstoffen.

Heeft u geen grote hoeveelheden huisraad? MDK Containers heeft ook kleine containers voor u beschikbaar, zoals een puinbak van 2m3.

De containers voor huisraad van MDK Containers

U huurt een container voor huisraad in diverse formaten bij MDK Containers. Van een beperkte 2m3 container tot een forse puinbak van 40m3. Vraag gelijk een container aan of vraag om advies bij het opruimen van uw huisraad.

            Een huisraad container huren? Bekijk alle containers.