Skip links
Home » Deze extra kosten wil je voorkomen bij het huren van een container

Deze extra kosten wil je voorkomen bij het huren van een container

Kosten huren container - MDK Containers

Deze extra kosten wil je voorkomen bij het huren van een container

Bij het huren van een container wil je de kosten zo veel mogelijk beperken. Extra uitgaven wil je voorkomen. MDK Containers vertelt hoe je deze kosten bij het huren van een container de kop in kan drukken.

Een afvalcontainer huren bij jouw klus

Wat voor verbouwklus je ook begint, vaak komt er een hoop afval vrij. Met een container kun je het bouwafval in één keer afvoeren. Dat scheelt talloze keren op en neer gaan naar de milieustraat. Een container brengt wel extra kosten met zich mee. Hoe je extra, onnodige kosten voorkomt bij het huren van een container hebben we voor je op een rij gezet.

• Voorkom loze ritten van de chauffeur

Wanneer een chauffeur de container niet neer kan zetten of ophalen, betekent dat een loze rit. En die wordt in de kosten wel doorgerekend. Deze extra kosten bij het huren van een container kun je goed voorkomen. Zorg voor genoeg vrije ruimte bij het neerzetten en ophalen van de puinbak. Zet je eigen auto bijvoorbeeld even op een bepaald parkeervak of markeer parkeerplekken even. Houd er rekening mee dat bij een zwaarbeladen container de wagen misschien stempels nodig heeft voor het optillen. Dat vraagt om extra ruimte. Check bovendien goed of de wagen de draai kan maken en ga de hele route na die de wagen moet maken; is er overal genoeg ruimte?

• Doe geen verkeerd afval in de container

Bij het huren van een container kies je een puinbak voor een bepaald soort afval. Voorbeelden zijn een container voor bouw- en sloopafval of een voor groen- en tuinafval. Wanneer er afval in de puinbak terecht komt dat er niet in mag, kan de chauffeur de puinbak weigeren. Zeker bij gevaarlijk afval als asbest is het zorgwekkend.

Bij verkeerde materialen in de container raakt de afvalstroom vervuild; de afvalverwerker kan het zo niet goed meer verwerken. De inhoud van de container moet dan alsnog gesorteerd worden en dat brengt extra kosten met zich mee. Hoe weet je wat er wel en wat niet in een container mag? Bij het huren van de container zie je dat gelijk.

Vul de container verder niet te hoog; maximaal 20 centimeter boven de rand. Bij meer is het vervoer gevaarlijk, en kan de chauffeur de container weigeren.

Maar wat als anderen verkeerd afval in de puinbak gooien? Dat is balen, want jij bent als huurder verantwoordelijk voor de inhoud van de container. Wanneer je puinbak op een openbare weg staat, bestaat de kans dat er andere materialen ingegooid worden. Probeer dat te voorkomen door bijvoorbeeld een zeil over de puinbak te spannen of te kiezen voor een gesloten container bij het huren om die extra kosten te voorkomen.

• Check vergunningen om boetes te voorkomen

Bij sommige gemeentes heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een container op gemeentegrond. Controleer het altijd goed bij jouw gemeente als de puinbak op de openbare weg komt te staan. Check dan ook altijd hoelang de container mag blijven staan, en voorkom boetes.

• Bestel het juiste formaat container

Een verbouwing levert altijd meer afval op dan je van tevoren inschat. Daarom kun je beter een puinbak een maatje groter huren dan een te kleine. Want als je erachter komt dat je ruimte te kort komt, en een extra container moet huren, zorgt dat voor oplopende kosten. En dat is zonde. Zorg dat je van tevoren een schatting hebt hoeveel kuub afval vrijkomt (en schat dat ruimer in!).

Om ruimte te besparen kun je de container wel efficiënt inrichten. Gooi niet alles zomaar de puinbak in, maar denk er even over na. Haal meubels zoveel mogelijk uit elkaar, zet platte dingen bijvoorbeeld aan de zijkant en leg zware materialen onderop en lichte bovenop.

 Bekijk alle verschillende afmetingen afvalcontainers van MDK Containers.

• Vraag advies bij het plaatsen van de container

Een container op je eigen terrein is vaak handig. Denk aan een container in de tuin of op de oprit. Maar dit kan wel voor extra kosten zorgen, zoals schade aan de bestrating of aan eigen terrein bij het plaatsen van de container. Ook brengt het andere uitdagingen met zich mee: de puinbak kan soms niet goed geplaatst worden met de wagen, of kan niet meer makkelijk weggehaald worden als deze eenmaal volgeladen is door het gebrek aan ruimte voor eventuele steunpoten voor de wagen. Heb je twijfels of er genoeg ruimte is? Vraag er advies over aan de chauffeur.

Een afvalcontainer huren via MDK Containers

Voor welke klus je ook een container nodig hebt, MDK Containers heeft een geschikte puinbak klaarstaan. Van kleine formaten zoals een 3m3 container tot grote formaten zoals 10m3. Huur direct gemakkelijk een container via de website.

            Ik zoek een container om te huren tegen scherpe kosten.

          Bekijk het assortiment van MDK Containers.