Skip links
Home » Afval scheiden in containers: de veelgemaakte fouten

Afval scheiden in containers: de veelgemaakte fouten

Afval-scheiden-in-containers-MDK-Containers

Afval scheiden in containers: de veelgemaakte fouten

Recycling staat hoog op de agenda in deze tijd. Ook wanneer u een container huurt voor een verbouwing of klusproject is dat het geval. Helaas gaat het niet altijd goed. MDK Containers vertelt over de veelgemaakte fouten bij afval scheiden in containers. Lees ze door en voorkom dat u zelf deze fouten maakt.

Afval scheiden in containers: voorkom deze fouten

#1: ‘Een klein beetje kan geen kwaad’

Deze gedachte wordt nog vaak gebruikt bij het scheiden van afval in containers. Maar ook een klein beetje verkeerd afval zorgt al voor een vervuilde afvalstroom. Bij het scheiden van bouwafval is het belangrijk dat u zich aan de regels houdt en er geen afval in een puinbak terecht komt dat er niet in hoort. Denk aan stenen in een container die bedoeld is voor grond. Bij een verkeerde inhoud moet het afval namelijk opnieuw gescheiden worden door de verwerker. En die kosten komen bij de gebruiker, dus bij u, te liggen. Het afval kan zelfs onbruikbaar worden en dat is zonde aangezien materialen vaak gerecycled kunnen worden.

#2: Onduidelijke communicatie

Wanneer er meerdere mensen betrokken zijn bij uw verbouwing, is een duidelijke communicatie bij het scheiden van afval in containers erg belangrijk. Zorg dat iedereen weet wat voor soort afval in welke container mag en welke materialen er niet in mogen. Zo voorkomt u tijd en gedoe wanneer het toch fout gaat en er per ongeluk verkeerd afval in een puinbak terecht komt bij het scheiden van afval in containers.

#3: Verkeerde inschatting maken

Ga voor het huren van een container voor afval scheiden na wat voor afval u allemaal heeft tijdens uw verbouwing. Een onjuiste container of verkeerd formaat puinbak zorgen voor meer geregel. Wanneer de puinbak maar halfvol wordt, heeft u toch voor de gehele container betaald. En een verkeerde afvalstroom kan voor bijkomende kosten zorgen.

#4: Geen onderscheid maken in (schoon) puin en bouw- en sloopafval

Puinafval en bouw- en sloopafval zijn twee aparte afvalstromen. De containers voor deze twee verschillen dan ook, bijvoorbeeld in prijs. In een puincontainer mag alleen schoon puin en steen, terwijl in een puinbak voor bouw- en sloopafval meer materialen mogen. Bij het scheiden van afval in containers is het dus belangrijk na te gaan welke puinbak u nodig heeft.

Aangezien in een bouw- en sloopafval puinbak gevarieerd afval mag, is het van belang na te gaan of het afval ook in meerdere afvalstromen te delen is voor u dit type container selecteert. Dat scheelt soms niet alleen in de kosten, maar het komt bovendien de recycling ten goede. Kijk of u aparte (kleine) containers kunt huren voor bijvoorbeeld schoon puin, hout en huisraad/grofvuil.

Komt er toch ander afval in een puinafvalcontainer? Dan kunt u rekenen op een naheffing, en dat wilt u voorkomen.

#5: Te veel grondafval in de container

Grond mag u niet altijd bij ander afval zoals tuinafval weggooien. Wanneer u veel grondafval heeft, moet u daar een aparte container voor huren. In containers voor andere afvalsoorten mag namelijk niet altijd grond terecht komen.

Recycling heeft MDK Containers hoog in het vaandel. Lees hier meer over recycling met onze containers.

Het assortiment containers van MDK Containers

MDK Containers heeft allerlei afvalcontainers klaarstaan. Neem een kijkje op de website en bestel de container passend bij uw vraag. De formaten puinbakken in ons assortiment gaan van een 2m3 bouwcontainer tot een 40m3 container. Zo hebben we voor iedere verbouwing de juiste container. Bestel gemakkelijk een puinbak via de website van MDK Containers. Op een werkdag voor 9.00 uur bestelt, is de volgende dag een container op uw locatie.

Makkelijk en snel een container huren via MDK Containers